Energielabel publiek gebouw > 500 m2 verplicht

Energielabel utilteit


Verplicht energielabel utiliteit EPA-U
Verplicht energielabel utiliteit
Energiekeurplus is gecertificeerd EPA-U adviseur, wij voorzien onder meer bedrijven, kantoren, scholen, sporthallen en zorgcentra van een officieel energielabel of een energieadvies.

Verplicht energielabel utiliteit


Vanaf 1 januari 2008 is een energielabel verplicht bij verhuur of verkoop van een utiliteitsgebouw. Bovendien is het vanaf 1 juli 2014 voor ieder publiek toegankelijk gebouw groter dan 500 m2 verplicht om te zijn voorzien van een energielabel én om dit energielabel op een zichtbare plaats op te hangen. De overheid gaat dit controleren en bij niet voldoen aan de verplichting legt zij een bestuurlijke boete op.


Energielabel utiliteit


Het energielabel utiliteit deelt gebouwen met en gelijke functie afhankelijk van hun enerzuinigheid in klassen in. De energie klassen lopen van A tot G, waarbij A de hoogste en G de laagste klasse is. Klasse A is weer onder verdeeld in A++, A+ en A. Een energielabel wordt bepaald op basis van de mate van isolatie van de vloer, de muren, de ramen en het dak. Ook wordt gekeken naar de installaties voor verwarming, koeling, warm water, ventilatie, bevochtiging en duurzame technieken. Een energielabel is 10 jaar geldig.

Energieadvies utliteit


De energielasten van bedrijven en instellingen stijgen jaarlijks gemiddeld met maar liefst 8% en maken een steeds groter deel uit van de totale kosten. Vandaar dat energiebesparing steeds belangrijker wordt!

In een energieadvies geeft Energiekeurplus diverse mogelijkheden om de kosten van het energieverbruik te verlagen. Uit onze ervaring blijkt dat een energiebesparing van 30 tot wel 70 procent vaak haalbaar is, waardoor de kosten van een energieadvies zich al snel terug verdienen.

Reacties