Energiebesparen met verlichting

energiebesparen verlichting
Energiebesparen met verlichting

In bedrijven, scholen en instellingen valt veel te besparen op de kosten van verlichting!



Verlichting


Verlichting is verantwoordelijk voor meer dan 20% van het energieverbruik in scholen, bedrijven en instellingen. Deze verlichting bestaat nog altijd voor driekwart uit conventionele-, onzuinige- en soms zelfs ongezonde verlichtingssystemen.

 

Energiebesparen met verlichting


Energiebesparen met verlichting heeft veel voordelen. Het levert een flinke besparing op de kosten van elektriciteit op. Daarnaast levert energiebesparen een positieve bijdrage aan het milieu door de CO2 uitstoot te beperken. Bovendien heeft de juiste verlichting een goede invloed op de concentratie en prestaties van leerlingen en personeel!



Kosten zuinige verlichting

Energiebesparen met verlichting hoeft niet altijd hoge kosten met zich mee te brengen.
De meest duurzame verlichting is kunstlicht dat niet wordt gebruikt. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van daglicht, dimmers en aanwezigheidsdetectie kan vaak al een behoorlijke energiebesparing worden behaald. Vervolgens is het zaak om te kiezen voor kostenefficiƫnte, zuinige verlichting.

Energiezuinige TL verlichting


Vaak is het niet noodzakelijk om bestaande verlichtingsarmaturen te vervangen om energie te besparen. Er kan dan een T5 adapter met een nieuwe zuinige TL buis in het bestaande armatuur worden geplaatst. Hiermee is tegen relatief lage kosten een energiebesparing op de verlichting van wel 40% te behalen!

Energiebesparen in bedrijven

Bedrijven die energiebesparen door het nemen van maatregelen zoals het aanbrengen van energiezuinige verlichting kunnen gebruik maken van de EIA (energieinvesterings aftrek). Het netto extra voordeel dat met deze fiscale regeling te behalen valt is ongeveeer 10%.

Reacties