Hoe verlaag ik mijn energierekening?

energiebesparen energiebeparing
Energiebesparing begint bij Energiekeurplus

 

Betaal je te veel voor energie?



Goedkope energieleverancier


Ga op zoek naar een goedkope aanbieder van lokaal opgewekte, duurzame energie. Hiermee kun je flink op je energiekosten besparen! Door te kiezen voor duurzame energie die lokaal wordt opgewekt draag je bij aan een beter milieu.


Zelf energie opwekken


Veruit het grootste deel  van je energierekening als consument is belasting.
Het wordt  dus pas echt voordelig wanneer je zelf energie gaat opwekken.  
Dan betaal je geen belasting meer en bovendien kun je vaak ook nog van subsidie profiteren.
Energie opwekken met zonnepanelen, het levert geld op én het is leuk!

Inzicht in je energieverbruik


Om je energiekosten verder te verlagen is het belangrijk om inzicht te krijgen in je energie verbruik.
Hoeveel verbruik je? Maar belangrijker nog,  wanneer precies en welke apparaten zijn hiervoor verantwoordelijk? Heb je nog geen slimme meter, vraag hem dan aan bij je energieleverancier.

Energieadvies laten opstellen


De meest efficiënte manier om je energiekosten aan te pakken is  een energieadvies (EPA) van Energiekeurplus. In een uitgebreid energieadvies wordt aangegeven welke energiebesparende maatregelen in jouw huis zinvol zijn. Verder geeft het de kosten, terugverdientijden en het rendement van de maatregelen aan. Zo laat Energiekeurplus je precies zien wat voor jouw de meest effectieve manier is om energie te besparen.


Stappenplan energiebesparing


Aan de hand van het energieadvies kun je eenvoudig  een stappenplan opstellen om energie te besparen. De energiebesparende maatregelen met het hoogste rendement  laat je dit jaar uitvoeren en maatregelen met een iets lager rendement  komen een jaartje later aan bod.
Energiekeurplus kan de geadviseerde energiebesparende maatregelen vakkundig en voordelig laten uitvoeren.  Ook wijzen wij altijd op eventuele subsidiemogelijkheden.

Positieve effecten energiebesparing


Door je huis te isoleren of door zonnepanelen te plaatsen verhoog je de waarde van je woning. Energiebesparende maatregelen kunnen het comfort in huis aanzienlijk verbeteren en zelfs ongezonde situaties oplossen!  

Reacties