Duuzaamheidslening Groningen, Friesland en Drenthe




Duurzaamheidslening energiebesparing

Duurzaamheidslening energiebesparing


Duurzaamheidslening voor energiebesparing


Particuliere woningeigenaren in Groningen, Friesland en Drenthe kunnen vanaf 1 juni 2013 een duurzaamheidslening aanvragen voor energiebesparing  in hun woning. De rente van de duurzaamheidslening is maximaal 2,4 procent. Dat is veel lager dan het rentetarief van banken. Je kunt je aanvraag kun je tot en met 31 december 2013 indienen.



Voorwaarden duurzaamheidslening


Aan een duurzaamheidslening  zijn een aantal voorwaarden verbonden.
De aanvrager van een duurzaamheidslening moet  eigenaar én bewoner zijn van een woning of appartement in Groningen, Friesland of Drenthe. Ook VVE’s kunnen een duurzaamheidslening aanvragen. Daarnaast moet  je woning vóór 1995 gebouwd  zijn. De maatregelen die je neemt moeten een verbetering van 0.75 op energie-index opleveren.  Dit komt overeen met ongeveer 2 of 3 stappen in het energielabel en kun je aantonen door middel van een energieadvies van Energiekeurplus. De kosten voor de energiebesparing moeten minstens 2.500 euro bedragen. Een duurzaamheidslening is maximaal 15.000 euro. Een duurzaamheidslening kan maar één keer worden aangevraagd.

Goedkoop lenen met een duurzaamheidslening


Ee duurzaamheidslening heeft een zeer lage rente. De rente die je betaalt is maximaal drie procent lager dan de rente bij de bank, waardoor je vaak direct op je maandlasten kunt besparen.  De looptijd van een duurzaamheidslening is 10 tot 15 jaar. De rente staat gedurende deze looptijd vast.

Duurzaamheidslening aanvragen


Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) verstrekt de duurzaamheidslening. Een uitgebreide omschrijving van de regeling en de voorwaarden, en het aanvraagformulier staan op www.snn.eu. Voor meest recente rentepercentages van de duurzaamheidslening kijk je op de www.svn.nl.

Energieadvies


Een duurzaamheidslening begint met een energieadvies van Energiekeurplus.
Met een energieadvies van Energiekeurplus  weet je precies  welke energiebesparende matregelen in jouw situatie het meest rendabel zijn. Bovendien laat een energieadvies van Energiekeurplus de kosten en terugverdientijden van de energiebesparende maatregelen zien. Tenslotte  laat het energieadvies zien wat het huidige en wat het toekomstige energielabel van je woning zijn en of je aan de voorwaarden van de duurzaamheidslening voldoet.

Reacties