Subsidie energiebesparing sport

Subsidie energiebesparing voor sportverenigingen


subsidie-energiebesparing-sportBinnenkort komt de subsidie energiebesparing sport beschikbaar, de subsidie is voor sportverenigingen die investeren in duurzame energie of energiebesparing. Sportverenigingen die maatregelen nemen om het energieverbruik terug te brengen ontvangen tot 30% subsidie! Voor het opstellen van een energieadvies voor een sportaccommodatie wordt een extra subsidie van €500 beschikbaar.



Doel subsidie energiebesparing sport


Het doel van de subsidie energiebesparing sport is sportverenigingen te stimuleren bij het nemen van energiebesparende maatregelen en bij het opwekken van duurzame energie ten behoeve van hun sportaccommodaties. De energienota van sportclubs bedraagt vaak zo'n 10-20% van de totale begroting. Vaak valt hier veel winst te behalen door het nemen van energiebesparende maatregelen!

Duurzame energie en energiebesparing

Maatregelen waarvoor subsidie energiebesparing sport kan worden aangevraagd zijn onder meer het plaatsen van LED verlichting, zonnepanelen en zonneboilers en het aanbrengen van isolatie. Voor een energieadvies van Energiekeurplus kan €500 extra subsidie worden verkregen, hiermee wordt duidelijk welke energiebesparende maatregelen het meest rendabel zijn.

Voor wie is de subsidie?

Sportverenigingen en -stichtingen kunnen gebruikmaken van de subsidieregeling voor investeringen in energiebesparing of duurzame energie wanneer zij aan een aantal voorwaarden voldoen:
  • Voor stichtingen geldt dat zij (een deel van) een sportaccommodatie in eigendom hebben wat bestemd én in gebruik is voor activiteiten van een sportclub.
  • Voor sportverenigingen geldt een lidmaatschap bij een landelijke koepelorganisatie of een bij NOC*NSF aangesloten bond; er wordt een door NOC*NSF erkende tak van sport beoefend.
De subsidie energiebesparing sport kan door een tussenpersoon namens een sportvereniging of sportstichting worden ingediend. De subsidie energiebesparing sportclubs is gekoppeld aan investeringen voor specifieke sportaccommodaties en komt direct terecht bij de sportclub.

Subsidie energiebesparing sport

De hoogte van de subsidie energiebesparing sport is een percentage van de subsidiabele kosten. De subsidiabele kosten zijn de kosten voor de aanschaf van een installatie of apparatuur. De arbeidskosten vallen er dus niet onder. Het subsidiepercentage voor sportverenigingen is 30% en voor sportstichtingen 15%. Het verschil in subsidiepercentage komt doordat rekening is gehouden met BTW-plicht. Per aanvrager kan maximaal €125.000 subsidie per jaar worden aangevraagd. Subsidieaanvragen onder de  €3000 komen niet in aanmerking. Het beschikbare subsidiebudget voor 2016 is €6 miljoen euro.

Subsidieaanvraag

Een subsidieaanvraag kan worden ingediend worden vanaf 4 januari 2016 via eLoket, met gebruik van eHerkenning (niveau 1). Het aanvragen van subsidie energiebesparing sport is mogelijk tot uiterlijk 31 december 2016 of tot het subsidiebudget is uitgeput.

Wil je weten waar bij jouw sportvereniging de mogelijkheden voor energiebesparing of voor duurzame energie te vinden zijn? Neem dan contact op met Energiekeurplus voor energieadvies!

Reacties